A+ A A-
štvrtok, 03 marec 2016 12:52

Slovenskí študenti môžu vyjadriť svoj názor na migráciu v Európe

Slovenskí študenti môžu vyjadriť svoj názor na migráciu v Európe Slovenskí študenti môžu vyjadriť svoj názor na migráciu v Európe

Prípravy na európsku diskusiu mládeže odštartovali 4. marca 2016 návštevami zástupcov EHSV vo vybraných školách

Členka Európskeho hospodárskeho a sociálneho výboru (EHSV) Jarmila Dubravská navštívi 4. marca 2016 Strednú priemyselnú školu – Ipari Szakközépiskola v Komárne, aby pripravila delegáciu študentov na plenárne zasadnutie mládeže Vaša Európa, váš názor, ktoré sa uskutoční 17. až 19. marca 2016 v Bruseli.

Traja študenti a jeden učiteľ sa s pomocou pani Dubravskej pripravia na toto podujatie, ktoré sa tohto roku zameria na problematiku migrácie v Európe. Členka EHSV im predstaví činnosť výboru a úlohu, ktorú výbor zohráva ako zástupca občianskej spoločnosti v Európe, a vysvetlí im priebeh diskusie. Študenti z celej Európy, ktorí sa na podujatí zúčastnia, sa budú usilovať navrhnúť konkrétne opatrenia, ktoré by sa v školách, kluboch a na iných miestach mali zaviesť v snahe pomôcť mladým migrantom začleniť sa do európskej spoločnosti.

Spomedzi 400 prihlásených škôl z 28 členských štátov EÚ a tento rok prvýkrát aj z 5 kandidátskych krajín (Albánska, Turecka, Čiernej hory, Srbska a bývalej Juhoslovanskej republiky Macedónsko) bolo vybraných tridsaťtri škôl. EHSV organizuje toto podujatie už siedmy rok. Jeho cieľom je zabezpečiť, aby sa názory, skúsenosti a nápady mladých ľudí zohľadnili pri tvorbe politiky EÚ.

Predstavitelia Strednej priemyselnej školy – Ipari Szakközépiskola v Komárne vo svojej prihláške vysvetlili, prečo sa chcú na podujatí zúčastniť: „Tohtoročná téma je pre nás všetkých skutočnou výzvou. Žiaľ, je to tiež téma, ktorá rozdeľuje nielen spoločnosť v našej krajine, ale v celej Európe. Mohlo by byť užitočné zistiť, ako tieto problémy vnímajú mladí ľudia, a možno by to dokonca pomohlo aspoň do istej miery vyriešiť niektoré z najpálčivejších otázok v regiónoch.“

Jarmila Dubravská, členka EHSV od októbra 2015, je špecialistkou na poľnohospodárstvo. Vyštudovala zootechniku na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite. Ako študentka pracovala na viacerých farmách doma aj v zahraničí. Od roku 2012 pracuje na Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komore, kde je riaditeľkou odboru poľnohospodárstva a služieb. Od roku 2000 je členkou záujmovej organizácie chovateľov - Slovenského zväzu chovateľov, kde je od roku 2013 predsedníčkou komisie pre chov oviec a kôz. Organizuje podujatia pre chovateľov oviec a kôz, na ktorých získavajú chovatelia praktické a užitočné informácie. V roku 2013 založila podujatie Memoriál docenta Egona Gyarmathyho, ktoré je venované nestorovi chovu oviec a kôz na Slovensku. Memoriál organizuje spolu s ďalšími chovateľmi každý rok. Založila Chovateľské noviny a Lúkarstvo a pasienkarstvo.

Študenti zo Slovenska sa môžu už teraz prostredníctvom Facebooku alebo Twitteru spojiť so študentmi z ostatných vybraných škôl a podeliť sa o nápady a informácie.

Sledujte nás v sociálnych médiách!
« Máj 2024 »
Pon Ut Str Št Pia So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kontaktné Informácie

Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická - Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Petőfiho 2, Komárno

Petőfiho 2, Komárno 945 50

Tel.: +421 35 7731 439

Fax: +421 35 7731 493

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

www.spskn.sk

facebook.com/spskn.komarno

Prihlásenie