A+ A A-
7 évtized - 7 kérdés

7 évtized - 7 kérdés

IPARI - a közös nevező

A hét évtizedes múltra visszatekintő intézmény története során a több ezernyi diák, tanár és iskolai alkalmazott számára „az IPARI” fogalom. Egy olyan kapcsolódási pont, amelyet az érintetteknek magyarázni nem kell, mindenki szavak nélkül is érti és érzi, hogy – bár sokféle emléket takar – a közösség elvitathatatlan.

A hetvenedik, jubileumi tanév keretein belül kísérletet teszünk arra, hogy ezt szavakba is öntsük. Olyanokat kérdezünk majd erről, akik volt diákként vagy tanárként sok szállal kötődnek az iskolához. A tanév folyamán minden hónapban 3 iparista válaszain keresztül bogozhatják velünk Önök is, hogy mi is ez a dolog, ami összeköt.

 A „Hét évtized – hét kérdés” sorozaton belül három csoportja lesz a megszólalóknak: egyrészt az ipari volt és jelenlegi tanárai, másrészt az itt végzett sikeres és/vagy ismert diákok válaszolnak a kérdésekre.  A „volt diákok”-kategória két szálon fut majd: az iparis tanulmányokhoz köthető, a szakmájukban sikeres  emberek alkotják az egyiket, míg a másik vonalon olyan itt végzetteket igyekszünk megszólaltatni, akik egy teljesen más területen tettek le valami jelentőset az asztalra, ezzel is bizonyítva, hogy egy iparistából bármi IS lehet.

És akkor már csak az utolsó csavar marad hátra: mi csak megkezdjük a sorozatot. A csoportok megszólalói a kategóriájukon belül saját választásuk alapján passzolják majd tovább a kérdéseket a következő interjúalanynak, így mi is csak reménykedünk, hogy a vége valami olyasmi lesz, amit mindannyian szeretni fogunk, ami alapján valóban kirajzolódik, hogy mi is az IPARI.

A kérdések:
  1. Kérem, mutatkozzon be pár mondatban!
  2. Hogyan volt/van kapcsolatban az Iparival és milyen útravalót kapott Ön az iskolától?
  3. Ki volt a kedvenc tanára? Miért? Melyik az az évfolyam/osztály, amelyre szívesen emlékszik vissza? Miért?
  4. Mi volt a kedvenc tantárgya? /Milyen tantárgyakat tanított?
  5. Mi a kedvenc iparis emléke?
  6. Miért jó iparistának lenni?
  7. Kinek tegyük fel következőként a fenti kérdéseket?

 

Felkértük Vetter János igazgató urat, hogy válaszoljon a fenti kérdésekre és indítsa útjára a "stafétát" mindhárom jelzett irányban...

« Május 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kapcsolati Információk

Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická - Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Petőfiho 2, Komárno

Petőfiho 2, Komárno 945 50

Tel.: +421 35 7731 439

Fax: +421 35 7731 493

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.spskn.sk

facebook.com/spskn.komarno

Bejelentkezés