A+ A A-
kedd, 06 december 2022 19:45

Őszköszöntő csapatépítés az Ipariban

Írta:  Rási Kincső, a Diákönkormányzat elnöke
Őszköszöntő csapatépítés az Ipariban Őszköszöntő csapatépítés az Ipariban

A Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskolában november elején az idei Őszköszöntő zajlott a Diákparlament tagjai számára, amely egy kis csapatépítő is volt egyben.  Iskolánkba Kantár Balázs, a NIVAM dél-szlovákiai koordinátora is ellátogatott, hogy segítsen a parlament tagjainak megismerkedni egymással.

Az elején egy kis bemelegítő játékkal kezdtünk, ehhez meg kellett feleznünk az aulát és ezt követően választanunk kellett 2 állítás közül, amelyeket Balázs olvasott fel a résztvevőknek. Attól függően, hogy ki melyiket választotta, elfoglalta az aula jobb vagy bal oldalát. Ezt követően a Bingo játék következett, itt aláírásokat kellett gyűjteni a tagoktól aszerint, hogy kire melyik állítás volt igaz. Balázs ezután kis papírdarabokat osztott a DÖK-ösöknek, azt szerette volna megtudni, hogy a tagok miben tudnának hozzájárulni a parlament hatékonyabb működéséhez, valamint, hogy a parlament mivel tehetné jobbá az iskolai életet.

Ezt követően Balázs egy dinamikusabb játékra invitált minket, amely folyamán egy bizonyos testrésszel meghatározott színt kellett megérinteni a teremben. Csapaton belüli kommunikáció fejlesztésére az volt a feladatuk a tagoknak, hogy vinklik segítségével juttassanak el egy labdát a terem egyik sarkából a másikba, egy-egy körben különböző nehezítések beiktatásával. A DÖK-ösök ezt a kihívást élvezték a legjobban, mert mindenki kivehette a részét a feladatból.

A végéhez közeledve Balázs arra kérte a tagokat, hogy elemezzék a SWOT módszer segítségével a parlamentet és iskolánkat egy projekt keretén belül. A parlament tagjai kis csoportokat alkotva elkezdték gyűjtögetni ötleteiket, véleményüket a módszer szerint, ami a parlamentünk ill. iskolánk erősségeire (S), gyengeségeire (W), a kiaknázatlan lehetőségekre (O) és különböző veszélyekre (T) irányult.

A nap végén Balázs egy utolsó játékkal búcsúzott, amely folyamán a tagok lába mögött egy kötél volt elhelyezve, és úgy kellett a kötelet a tagoknak átjuttatni maguk felett, hogy nem érhettek hozzá kézzel. A sikeres teljesítést követően Balázs elbúcsúzott tőlünk és a DÖK-ösök elmondhatták véleményüket a nappal kapcsolatban. Köszönjük Balázsnak, hogy ellátogatott hozzánk és velünk töltötte a napot.

Megjelent: 368 alkalommal
« Június 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kapcsolati Információk

Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická - Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Petőfiho 2, Komárno

Petőfiho 2, Komárno 945 50

Tel.: +421 35 7731 439

Fax: +421 35 7731 493

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.spskn.sk

facebook.com/spskn.komarno

Bejelentkezés