A+ A A-

Gergely István

Gergely István

ügyvezető elnök (Budapesti Honvéd),
olimpiai bajnok vízilabdázó

1. Kérem, mutatkozzon be pár mondatban!

Gergely István vagyok. Dunaszerdahelyen születtem, majd Komáromba költöztünk. Itt kezdtem el már az iskoláimat és a sportot is. 2000-től több országban is éltem. 2003-ban VB aranyat, 2004 és 2008-ban olimpiai aranyat nyertünk a magyar vízilabda válogatottal. 2002 óta vagyok a Budapesti Honvédnál. Először játékosként kezdtem és ma már az egyesület ügyvezető elnöke vagyok. Öt nyelven beszélek és három diplomám van.

 

2. Hogyan volt kapcsolatban az Iparival és milyen útravalót kapott Ön az iskolától?

Az ipariban érettségiztem. Szabó Béla tanár úr volt az osztályfőnököm, aki, így visszatekintve, az egyik legtanulópártibb tanár és osztályfőnök volt, akit ismertem. Nagyon szerettem ebbe az iskolába járni. Mindig is közel álltak hozzám a gépek és a gépészet. Szeretem tudni, hogy a dolgok mitől működnek. Tetszett, hogy az elméleti oktatás mellett a gyakorlati képzés is megjelent. Ezt a mai napig fontosnak tartom, szinte elengedhetetlennek.

 

3. Ki volt a kedvenc tanára? Miért?

Nehéz erre válaszolnom. Inkább azt mondanám, hogy minden tanárral jó volt a kapcsolatom. Figyelembe vették és támogatták a sportéletem, én pedig legjobb tudásom és képességem szerint teljesítettem az iskolapadban. A vízilabda mellett az iskola kosárlabda csapatában is játszottam, ahol szép eredményeket értünk el. Langschadl István tanár úrnak és egyben edzőmnek is nagyban köszönhetően.

 

4. Mi volt a kedvenc tantárgya?

A gyakorlati tantárgyak, a műhelyórák. Különösen akkor, amikor saját magunk kezelhettük a gépeket (eszterga, marógép, hegesztő berendezés stb). Ha jól emlékszem, akkor jött be a CNC is, ami abban az időben újdonságnak számított.​​​​​​​

 

5. Mi a kedvenc iparis emléke?

Egyértelműen a kosaras élmények. Jó volt iparis mezben játszani. Nagyon büszke voltam akkor is erre. Persze a tanulás is nagy élmény volt.

 

6. Miért volt jó iparistának lenni?

Jó volt a közösség. Az iskola a lehetőségeihez képest mindig fejlődött. Meg volt a kellő szigor az intézmény részéről, de ugyanakkor a diákélet laza volt. Az itt eltöltött négy évnek köszönhetően a mai napig megmaradt a gépészet iránti érdeklődésem, aminek számos téren hasznát tudom venni. Ennek köszönhetően nem okoz különösebb gondot, ha valami nem vagy nem úgy működik, ahogy annak kellene és javításra szorul, legyen az autó, motor vagy bármilyen háztartási gép​​​​​​​.

 

7. Kinek tegyük fel következőként a fenti kérdéseket?

Az öcsémet javasolnám Gergely Mihályt, aki szintén válogatott vízilabdázó és IPARISTA volt.​​​​​​​

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kapcsolati Információk

Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická - Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Petőfiho 2, Komárno

Petőfiho 2, Komárno 945 50

Tel.: +421 35 7731 439

Fax: +421 35 7731 493

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.spskn.sk

facebook.com/spskn.komarno

Bejelentkezés