A+ A A-

Horesnyík Ervin

Horesnyík Ervin

közgazdász, hajótervező

1. Kérem, mutatkozzon be pár mondatban!

A Selye János Egyetemen végeztem közgazdászként. Nyári diákmunka alkalmával kapcsolatba kerültem  egy hajótervező céggel, ahol tervezési feladatokat is végezhettem, nagyon megtetszett ez a tevékenység, később ez lett a főállásom is.  Jelenleg is hajótervezőként dolgozom az InterCad  vállalkozásnál Komáromban.

2014 óta hobbim és szenvedélyem a természetfotózás. Képeimmel szeretném bemutatni a körülöttünk lévő állatvilágot, amelyet egyébként csak kevesen látnak. Egy francia reklámügynökséggel dolgozom együtt, amely segít képeim forgalmazásában.  Számos hazai és nemzetközi fotópályázaton értem el eredményeket, pl.  Lenergy-Az Év Természetfotósa, Varázslatos Magyarország, Cewe, Bird Photographer of The Year, AMFO, Euronatur, Perlensis, Milvus...  Jelenleg  a hegyvidék állatvilága az, ami érdekel, ezért sok időt töltök az Alpokban és a Tátrában egyaránt.

 

2. Hogyan volt kapcsolatban az Iparival és milyen útravalót kapott Ön az iskolától?

Az ipari középiskolára egy kedves ismerősöm ajánlása által esett a választásom és az itt tanultak rendkívül jó alapot adtak a jelenlegi munkámhoz is.

 

3. Ki volt a kedvenc tanára? Miért?

A kedvenc tanárom az osztályfőnököm, Szarka Katalin, mert mindig segítőkész volt és bármilyen kérdéssel  bizalommal fordulhattunk hozzá.

 

4. Mi volt a kedvenc tantárgya?

A kedvenc tantárgyam a testnevelés volt. Nagyon szeretem a sportot, ezen belül is a futballt. Később kipróbáltam magam a pályán is kapusként.

 

5. Mi a kedvenc iparis emléke?

A legkedvesebb emlékeim közé tartozik a Hídépítő verseny, mivel mindig is szerettem magam új dolgokban kipróbálni, így nagy kihívás volt  egy hidat  megtervezni és hurkapálcikából megépíteni.
Kedvenc iparista emlékeim egyike továbbá a Hollandiában tett tanulmányi kirándulás is, amelyen azért vettem részt, mert imádok utazni és új helyeket, kultúrákat megismerni, nem mellesleg v a partner iskolával és oktatási programjával is megismerkedhettünk. Érdekes volt számomra az az oktatási rendszer, amelyben az ottani diákok tanulnak.

 

6. Miért volt jó iparistának lenni?

Főként azért volt jó iparistának lenni, mert felkészített a nagybetűs életre és sok tapasztalattal gazdagított. Kollégistaként korán megtanultam önálló lenni, de a diáktársaimmal is jó kapcsolatot ápolni, így később az egyetemi évek alatt sem volt kihívás számomra  a beilleszkedés.

 

7. Kinek tegyük fel következőként a fenti kérdéseket?

Bujna Zoltánt szeretném felkérni, hogy válaszoljon a kérdésekre, úgy gondolom, Zoli egy nagyon sokoldalú ember. Több területen sikeres az életben, és nemcsak a kerékpáros kalandjaira gondolok itt.

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kapcsolati Információk

Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická - Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Petőfiho 2, Komárno

Petőfiho 2, Komárno 945 50

Tel.: +421 35 7731 439

Fax: +421 35 7731 493

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.spskn.sk

facebook.com/spskn.komarno

Bejelentkezés