A+ A A-
pondelok, 07 október 2013 22:54

Projekt Leonardo 2013

Projekt Leonardo 2013 Projekt Leonardo 2013

Aj v tomto školskom roku dostalo v rámci projektu Leonardo da Vinci – MOBILITY desať študentov našej priemyslovky možnosť zúčastniť sa dvojtýždňovej odbornej praxe v Maďarsku, v Budapešti.

Projekt prebiehal v prvých dvoch septembrových týždňoch a študenti mali možnosť získať nové vedomosti, praktické skúsenosti a tiež vyskúšať si prácu v renomovaných zahraničných firmách:

  • C3D Engineering Consultant Ltd. – strojárska sekcia –– chlapci sa zúčastnili intenzívneho kurzu, v rámci ktorého sa naučili pracovať s programom ProEngineering. Osvojili si prácu v 3D systéme, poznatky v oblasti 3D modelovania si overovali na konkrétnych montážnych zostavách.
  • EVOPRO Informatics and Automation Ltd. – elektrotechnická sekcia – chlapci pracovali v dvoch skupinách, v rámci ktorých testovali počítačové a mobilné aplikácie vyvíjané priamo vo firme, oboznámili sa s programom MS Office Visio, robili rôzne testy a merania na fotovoltaických paneloch, na termočlánkoch, pracovali s osciloskopom. Po prvom týždni sa skupiny vymenili, takže každý študent elektrotechnickej sekcie mal možnosť prejsť všetkými činnosťami.

V oboch firmách pracovali v mladom kolektíve, samozrejme vždy pod odborným dozorom.

Každý študent obdržal certifikát o nadobudnutí zručností a kompetencií - uznanie nadobudnutých zručností a kompetencií zo strany hosťujúcej organizácie a osvedčenie Europass Mobility, v ktorom sú obsiahnuté nadobudnuté kompetencie a zručnosti počas zahraničnej odbornej stáže. Tieto certifikáty môžu využiť pri ďalšom profesijnom uplatnení.

Ani v poobedňajších hodinách študenti a ich učitelia nezaháľali. Čo všetko mali možnosť navštíviť?

  • Prehliadka mesta Budapešť – navštívili miesta ako napríklad Citadella, Budínsky hrad, Margitin ostrov, okolie Parlamentu, Námestie Hrdinov, dunajské nábrežie - v rámci kultúrnych aktivít spoznávali chlapci mesto Budapešť. Mali možnosť spoznať spôsoby prepravy prostriedkami MHD,
  • Univerzita „Óbudai Egyetem“ – Elektrotechnická fakulta Kandó Kálmána – spojená s prehliadkou univerzity (prednáškové miestnosti, odborné laboratóriá), zaujímavé ukážky meraní v špecializovaných laboratóriách (napr. ručná synchronizácia trojfázovej sústavy, testovanie prierazného napätia vo vzduchu (spojené so všetkými sprievodnými svetelnými a zvukovými prejavmi), simulácia ionového pohonu – univerzitou nás sprevádzal bývalý študent našej školy – pán Jozef Kopják
  • Návšteva Elektrotechnického múzea – v sobotu sme absolvovali „Netradičnú hodinu fyziky“ spojenú s prehliadkou múzea – prednáška spojená s demonštračnými ukážkami vynálezov slávnych maďarských fyzikov (v sprievode pani profesoriek Szarka a Pásztor)
  • Návšteva Čarovného paláca a Tropikária – v nedeľu v sprievode pána profesora Kadlicseka si študenti prezreli palác
Veríme, ba sme si vlastne istí, že si naši študenti okrem nezabudnuteľných dojmov odniesli aj vedomosti a zručnosti, ktoré po ukončení štúdia úspešne uplatnia v praxi.

Tímea Pásztor, vm

Fotogaléria

Media

Projekt Leonardo
« Máj 2024 »
Pon Ut Str Št Pia So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Kontaktné Informácie

Stredná priemyselná škola strojnícka a elektrotechnická - Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola, Petőfiho 2, Komárno

Petőfiho 2, Komárno 945 50

Tel.: +421 35 7731 439

Fax: +421 35 7731 493

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

www.spskn.sk

facebook.com/spskn.komarno

Prihlásenie